Solidair met „Freiburg zonder 5G!“

Beste vriendinnen en vrienden die kritisch met de ontwikkeling van het mobiele netwerk bezig zijn,

we zijn bezig om globale netwerken te realiseren. Prachtig om te zien!

Een globaal netwerk kan heel krachtig zijn.

Op 30-9-2019 heb ik een internationale oproep gedaan als protest tegen de Zwitserse telecom provider Swisscom. Binnen twee weken zijn er 2000 bezoekers op onze website https://freiburg.5g-frei.org/ geweest en we hebben meer dan 300 positieve reacties via Facebook gekregen en talloze mensen hebben hun contract met Swisscom direkt opgezegd. Het gevolg was dat Swisscom de 5-G-kritische activisten voor een gesprek hebben uitgenodigd!

Globaal netwerken is effectief en is bovendien heel erg leuk om te doen! 🙂

Vandaag roep ik jullie op om solidariteit met de 5-G kritische beweging in Freiburg te tonen.

Op 4-2-2020 zal er over de invoering van 5G in Freiburg in de gemeenteraad worden gesproken. De gemeenteraad van Freiburg wil geen enkele dialoog met de critici van 5G in Freiburg. Het is  alsof er geen risico’s aan de  invoering van 5G verbonden is. Er is zelfs in de gemeenteraad een vrouwelijk raadslid geweest die het begrip „respectloze 5G gekken“ heeft gebezemd!

Daarom verzoek ik jullie allemaal een mail aan de gemeenteraad te sturen en derhalve  stuur ik jullie een lijst met alle mail adressen en een voorbeeld van een mail.

Het enigste wat je hoeft te doen is de mailadressen van alle gemeente raadsleden te markeren, te kopiëren en in het adresveld van jullie mail te zetten.

De voorbeeld mail kunnen jullie naar believen wijzigen of dingen toe voegen. Belangrijk is wel dat de mail wordt ondertekend met beroep, woonplaats en jullie woonland aan het einde van de brief.

Doe alsjeblieftmee. De inwoners van Freiburg en omgeving hebben door hun verzet de bouw van de Wyhl-kerncentrale in de jaren zeventig van de vorige eeuw verhinderd. Sindsdienheeft Freiburg een symbolische betekenis. Veel mensen in het verzet tegen 5G besteden aandacht aan wat er in Freiburg gebeurt. Als de weerstand tegen 5G in Freiburg succesvol is, zal dit de weerstand ook op veel andere plaatsen stimuleren! En met het succesvolle verzet tegen de kerncentrale Wyhl bijna 50jaar geleden was er ook internationale hulp! Er is maar één planeet Aarde, laten we bij elkaar blijven.

Van harte bedankt voor jullie steun en enthousiasme!

Het beste voor ons allemaal

Vinzent Liebig

https://www.vinzent-liebig-blog.de/

PS: en nu volgen de mailadressen en een voorbeeldmail.

mailadressen van de gemeenteraadsleden in Freiburg:

maria.viethen@t-online.de, nadyne.saint-cast@jobrad.org, sophie.schwer@gruene-freiburg.de, pia.maria.federer@gmx.de, annabellekalckreuth@gruene-freiburg.de, maria.hehn@t-online.de, petersenb90dg@web.de, karim.saleh@gruene-freiburg.de, timothy@simms.de, helmut.thoma@freenet.de, anke.wiedemann@gruene-freiburg.de, einestadtfueralle@stadt.freiburg.de, irene.vogel@yahoo.de, felix.beuter@gruene-alternative-freiburg.de, angelinaflaig@gmx.de, kontakt@linawiemer.de, SPD-Kulturliste@stadt.freiburg.de, j.soehne@gmail.com, bender.spd-fraktion@posteo.de, stefanschillinger@web.de, renate.buchen@t-online.de, ataikeller@t-online.de, walter.kroegner@online.de, karin.seebacher@web.de, cdu-fraktion@stadt.freiburg.de, info@carolin-jenkner.de, k.schuele@t-online.de, berthold.bock@web.de, kotterer@cdu-fraktion-freiburg.de, bernhard.rotzinger@gmx.de, sergio.schmidtjf@gmail.com, info@finsterlebnis.de, sophie.kessl@parteimail.de, maria@urbanesfreiburg.de, simon@jungesfreiburg.de, fraktion@freie-waehler-freiburg.de, johannes.groeger@ags-freiburg.de, kai.veser@t-online.de, claudia.feierling@t-online.de, FDP-BFF-fraktion@stadt.freiburg.de, FL-Stadtraete@stadt.freiburg.de, gerlinde.schrempp@gmx.de, winkler-freiburg@t-online.de


Voorbeeldmail:

Betreft: solidariteit met „Freiburg 5G-vrij!“

Geachte dames en heren van de gemeenteraad in Freiburg,

op 10-12-2019 heeft de gemeenteraad van Freiburg de digitaliseringsplannen van de stad Freiburg goedgekeurd.

Dit plan voorziet dat alle scholen in Freiburg zullen worden gedigitaliseerd. Weet u dan niet hoe gevaarlijk de straling van mobiele communicatie en digitaal leren vooral voor de gezonde ontwikkeling van de hersenen van kinderen en jongeren is?

Over de digitalisering van de scholen in Freiburg moet zeer dringend nogmaals een keer heel principieel gesproken worden! Een mobiel netwerk is veel gevaarlijk als de telecombedrijven ons willen doen geloven.

Op de manier waarop de nieuwe mobiele standaard 5G ingevoerd zal gaan worden, is in strijd met de zorgvuldigheid en het grondwettelijke recht op bescherming in huis, het lichaam en de privé omgeving. De invoering van 5G is een fundamentele aanval op de mensenrechten en de democratie door de telecombedrijven.

De aankomende standaard voor 5G is bovendien schadelijk voor het milieu. De hoeveelheid data en het stroomgebruik door de servers stijgt door 5G zeer snel aan en is extreem energie intensief.

De globale beweging die kritisch staan ten opzichte van telecombedrijven is niet tegen het lokale bestuur gericht! In tegendeel! De mensen binnen deze globale beweging hoopt op uw hulp en begrip voor hun zorgen. Ze laten hun civiele verantwoordelijk spreken en zij geven aan dat deze ontwikkeling bijzonder essentieel voor hen, hun kinderen en hun toekomst is!

De personen binnen deze beweging zijn ook niet wereldvreemd en tegen technische verbeteringen. Wel wensen zij ECHTE technische verbeteringen. Deze mensen zetten zich wereldwijd in voor het voortbestaan van het milieu, de gezondheid en de mensenrechten.

We verzoeken u ook deze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus te nemen!

Informeer u zich over de risico’s van straling van mobiele netwerken. Bescherm de inwoners van uw stad! Spreek over de digitalisering aan Freiburger scholen. Stem bij de volgende raadsvergadering op 4 februari tegen invoering van 5G in Freiburg!

Toon uw verantwoordelijkheid als het om de ontwikkeling van 5G in het heelal en op de aarde gaat!

Met vriendelijke groeten

Naam

Beroep

Plaats

Land

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert